Basisschool De Lichtboei

Op Basisschool De Lichtboei in Kootwijkerbroek wordt eigentijds modern onderwijs verzorgd. De school opende meer dan 125 jaar geleden haar deuren, maar gaat natuurlijk met haar tijd mee. Pauline Bok, directie: “Afgelopen zomervakantie is het interieur aangepast naar onze moderne onderwijsvisie.”

“De school had drie aparte lokalen die we hebben aangepast. Twee lokalen zijn door middel van ‘en suite’ schuifdeuren met elkaar verbonden en zo aangepast naar een onderwijsruimte voor de onderbouw. Ook de bovenbouw heeft extra lesruimte gekregen. Daarnaast hebben we nieuwe vloeren in de entree , gangen en toiletten en heeft het schilderwerk een opfrisbeurt gekregen.”

“Vanuit Meiling werd er erg fijn meegedacht. Ze gaven ons goede adviezen en dachten vaak buiten de kaders. Zo werd als budgetbesparing geopperd om de kozijnen te spuiten in plaats van met de hand te schilderen. Ook hebben zij de staat van de ondervloer geïnspecteerd, zodat we hier rekening mee konden houden bij de nieuwe vloer. Al het werk moest gebeuren in de schoolvakantie. Terwijl het dan ook bouwvak is, hebben ze er alles aan gedaan om het klaar te hebben voor het nieuwe schooljaar. Die flexibiliteit bewonder ik. Het resultaat is geweldig. Het is een frisse, nieuwe school geworden.”