12 maart '21

Een nieuw begin...

Hoe familie Muller van een drama een nieuw begin maakte.

De kracht van Meiling is het totaalpakket. Van advies, regie tot aan de uitvoering. De opdrachtgever wordt volledig bij de hand genomen en ontzorgd bij het realiseren van het eigen idee of inspiratie. Meiling treedt hierbij op als gids om het echt thuisgevoel te creëren. Zo gingen de Mooimakers en Meesterschilders van Meiling ook aan de slag bij de familie Muller in Ermelo. Van kleuradvies, het stucwerk, tot aan het uitvoeren van het schilderwerk. Het resultaat mocht er zeker zijn. Benieuwd naar een bijzonder verhaal? Lees dan snel verder!

De aanleiding van het project

Familie Muller uit Ermelo klopte aan bij de Mooimakers, nadat ze afgelopen jaar werden getroffen door een verwoestende brand. Werkelijk alles moest opnieuw worden opgebouwd. Het betekende een gedwongen nieuwe start voor de familie, die besloot niet bij de pakken neer te zitten.

Ze besloten van een nood een deugd te maken. Ze brachten hun wensen in kaart. Nadat de muren en het dak waren hersteld, moesten er namelijk enorm veel keuzes worden gemaakt. Zo werd er een begin gemaakt om de perfecte villa te realiseren met de wensen van de familie hierbij als belangrijke leidraad.

Om de vertaalslag te maken besteedde de familie uit Ermelo zorgvuldig aandacht aan een moodboard. In samenspraak met specialisten van De Mooimakers werd de finishing touch hierna gemaakt met een passend kleuradvies, waarbij een betoverend totaalplaatje ontstond. Dit vormde uiteindelijk het begin van de restyling, waarmee de droom van de familie Muller steeds dichterbij kwam. Budget blijft altijd een uitdaging. Samen met Meiling werd samen gekeken wat uitgevoerd moest worden en wat de familie Muller zelf kond doen, zonder concessies te doen aan kwaliteit.

Het proces - Een zeer verrassend effect

De familie Muller beoogde met hun droomvilla een plek te creëren, die rust, eenheid en warmte uitstraalde. In de villa vormde het meubilair, de vloer en de donkere kozijnen het uitgangspunt voor de bewoners. In nauw overleg met de styliste is een kleurenplan ontstaan voor de hele woning, waaronder de woonkamer, de keuken, de entree en de slaapkamers. De kleur groen is hierbij gekozen als hoofdkleur, een kleur die ook terugkwam in de deuren, kozijnen en plinten. Hierdoor ontstond een uitdagend geheel.

Aanvankelijk was de familie onzeker of één kleur het gewenste effect zou opleveren, maar met behulp van de styliste werd aangetoond dat het juist tot één mooi geheel samenkwam.

Marleen van de familie Muller:

We zijn zeer tevreden over de werkwijze die Meiling hanteert. We werden meegenomen in alle stappen en onze onzekerheden heeft de styliste allemaal weg kunnen nemen. Gedurende het hele kleuradvies werd goed meegedacht en stonden onze behoeften centraal. Dat heeft geresulteerd in een advies dat precies bij ons past.

Voor de Meesterschilders aan de slag gingen, werden alle artists impressions tot in de puntjes doorgenomen. Tijdens het schilderproces ging de familie samen met de styliste langs op locatie of het warme gevoel van de tekeningen ook correspondeerde met de werkelijkheid.

Dagelijks hebben we nog het gevoel dat dit een goede keuze is geweest, aldus Marleen. Dit hadden we nooit zelf bedacht, maar als dan iemand zo met je meedenkt, dat neemt een bepaalde zorg uit handen.