2 oktober '20

Dé woontrends van 2021

Nu we richting het einde van het bewogen jaar 2020 gaan, wordt het tijd om met jullie vooruit te blikken naar het nieuwe jaar en te kijken wat 2021 voor ons in petto heeft op het gebied van woontrends. Daarom hebben we ons de afgelopen tijd verdiept in dé woontrends van 2021. Benieuwd naar wat u volgend jaar kunt verwachten? In deze blog nemen we u mee in de woontrends van 2021 en geven we u alvast een kijkje in de toekomst van wonen. Leest u mee?

Nog nooit waren we zoveel thuis. Hierdoor heeft het interieur opeens steeds meer aandacht gekregen. Niet alleen van de bewoners zelf, maar ook van collega’s, relaties, familie en vrienden die allemaal rustig mee konden kijken tijdens bijvoorbeeld een Zoom of Skype meeting. Nu we de aankomende tijd nog steeds veel thuis zullen gaan zitten, is het tijd voor weer een aantal nieuwe woontrends. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet!

Wij denken graag met u mee.

Een persoonlijk advies dat naadloos aansluit bij uw woning, woonstijl en woonwensen?

Woontrend nr 1. – De kleur van het jaar 2021: Brave ground

Misschien heeft u het al voorbij zien komen. De Flexa kleur van het jaar 2021, Brave Ground. Het is een warme, natuurlijk en neutrale kleur met mogelijkheden en stabiliteit. Deze veelzijdige tint brengt veel ruimte en rust in uw interieur en laat andere kleuren stralen.

‘’The courage to embrace change’’

De neutrale bruintint valt goed te combineren met verschillende kleuren: warme roze en rood; natuurlijke tinten; verschillende kleuren bruin; okergeel; natuurlijke blauwen en groenen. Door deze kleuren te combineren met de neutrale kleur geeft u uw interieur weer een nieuwe frisse aanblik.

Woontrend nr 2. – Lichte houtsoorten

Voorheen zagen we lichte houtsoorten veel terugkomen in een Scandinavisch interieur. In 2021 gaan we dit steeds meer zien in verschillende woonstijlen.

Lichte houtsoorten komen voornamelijk terug in meubels en in vloeren. Denk bijvoorbeeld aan grote houten tafels met een stalen onderstel of de visgraat vloeren.

Door de lichte houtsoorten te combineren met natuurlijke tinten, zoals blauw en groen en grijs wit nuances, creëert u veel rust in een ruimte. Gaat u toch liever voor wat meer pit? Combineer de lichte houtsoorten dan met zwarte accenten.

Woontrend nr 3. – Duurzaam en modern design

Dit is een trend die anno 2021 niet meer is te missen. Duurzaamheid. Ook in de interieur-industrie is hier steeds meer vraag naar. Items waar een verhaal achter zit worden meer gewaardeerd. Mensen staan dan ook steeds vaker open voor producten die gemaakt zijn met respect voor de natuur, mens en dier. Met name producten die een lagere impact hebben op het milieu. Zo gaan we meer producten van bioplastic zien en producten van gerecyclede materialen. Denk bijvoorbeeld aan riet, bamboe en linnen. Wat ons betreft een goede trend die zich prima door mag ontwikkelen!

Woontrend nr 4. – Lila in je interieur

De kleur lila hebben we de afgelopen tijd vaak voorbij zien komen in de mode-industrie. Nu is het tijd om deze trend door te zetten in huis. Deze kleur heeft namelijk meer in zich dan u misschien zou denken en daarom gaan we deze trend nog lang terug zien.

Naast zo’n beetje alle kleuren geel, doet lila het ook erg goed bij grijstinten en geeft het aardetinten een echte boost. Door lila met goudaccenten te combineren, creëer je een chic interieur.

Woontrend nr 5. – Line art en face art

De populariteit van line art en met name face line art neemt in 2021 steeds meer toe. Het is een abstracte kunstvorm, waar alleen gebruik wordt gemaakt van lijnen. Voornamelijk in een duurzaam interieur is dit een leuke toevoeging.

Woontrend nr 6. – Haal de natuur in huis met de kleur groen

Groen is een geliefde kleur. De kleur komt niet alleen terug in planten en bloemen, maar ook in de rest van het interieur. Denk bijvoorbeeld aan mosgroene en olijfgroene tinten. Deze tinten geven uw interieur een natuurlijke, maar tegelijkertijd ook een stoere uitstraling.

Woontrend nr 7. – Impact maken met een ‘statement piece’ in je huis

Door een statement piece in uw interieur toe te voegen kunt op een gemakkelijke manier alle aandacht naar een punt brengen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een grote spiegel, opvallende vaas, een afwijkende kleur als verrassend effect, of zoals u kunt zien in de vorm een grote plant of boompje in uw huis. Een statement piece is een goed uitgangspunt voor de rest van uw interieur. Op deze manier kunt u uw interieur nog spannender maken en een stijlvolle look meegeven.

Benieuwd welke woontrends van 2021 bij uw interieur passen?

Hopelijk hebben wij u met deze woontrends van 2021 genoeg kunnen inspireren. Wordt u toch liever op weg geholpen en heeft u hulp nodig bij het inrichten van uw huis? Neem dan gerust contact met ons op of plan een adviesgesprek.

Onze mooimakers helpen u graag verder!